3. tradicionalni turnir u strejaštvu “RIJEKA 2018”

IZVRSNI  STRIJELCI NA  DRENOVI!

III tradicionalni turnir u streljaštvu „RIJEKA 2018“, u organizaciji IPA Primorsko Goranska održan je 14.10.2018. Turnir je organiziran povodom dana Svetog Mihovila i Dana Hrvatske Policije. Turnir je pripravljen za 22.09.2018. godine, no zbog nevremena je odgođen a onda održan po izvanredno lijepom i sunčanom vremenu.

Natjecanje  jeodržano dualnog karaktera u kombinaciji praktičnog i klasičnog streljaštva, pištoljem prema pravilima IDPA i HSS-a.

Sudionici su uz ekipe domaćina IPA Primorsko Goranske, uglavnom okupljene u streljačkom klubu Reful bile i ekipa iz Policijske akademije i IPA Virovitica! U ekipnom natjecanja najbolja je ekipa REFUL 1, druga pozicija pripala je Policijskoj akademiji a treća IPA Virovitica.

Najbolji pojedinac  turnira je Tino Medvidović član IPA Primorsko Goranske koji je nastupio sa ekipom Policijske akademije.

Na postrojavanju ekipa, predsjednik IPA Primorsko Goranske, Jasmin Brkljača pozdravio je sudionike, suce i sve organizatore a po završetku natjecanja, pehare, medalje i prigodne poklone sekcije uručila je blagajnica sekcije, Marina Francetić uz asistenciju predsjednika Sekcije i kluba domaćina.

 

KUHAR  U  DIMU!

Poseban pljesak i poseban poklon predsjednika sekcije, pripao je kuharu Josi koji se pobrinuo za izvanredan roštilj na strelištu Vladimira Gortana na Drenovi na zadovoljstvo svih sudionika turnira.

 

M.V.

rezultati

RIJEČANI I ISTRIJANI NA „VINCEKOVU“

Davor, Ibro i Ferdo, članovi IPA Primorsko Goranske i Ana, članica IPA Istra, prema pozivu IPA Međimurje Čakovec sudjelovali su na običajnoj manifestaciji „Vincekov pohod“ u Međimurju. U njihovom društvu je i predsjednik sekcije nazočio ovoj manifestaciji. IPA Varaždin za ovu odabranu družinu na proputovanju, priredila je dvosatno druženje uz bogatu gastronomsku ponudu u jednom od najotmjenijih restorana Varaždina.

Nastavak dana do kasno u noć uslijedilo je druženje sa članstvom IPA Međimurje sa njihovim gostima iz zemlje i inozemstva u seoskim imanjima i vinarijama, Kerman i Tomšić. Atmosfera iznimna, druženje uz glazbu,  u dvorani i na otvorenom, hodnja vinogradima, gastronomija i vino vrhunsko, raznoliko društvo, svih uzrasta, krasno.

Čestitke za IPA Međimurje, turističkoj zajednici, za sve domaćine i sudionike koji su i ove godine pokazali želju za obilježavanjem svojih običaja, početak radova u vinogradu. Predsjednici IPA Međimurje i predsjednik IPA Hrvatske Sekcije, među inim u obraćanju nazočnima uz čestitke zaželjeli su dugovječnost ovoj tradiciji i manifestaciji.

M.V.

Tradicionalni susret IPA Primorsko-goranska i NK Medicinar

Povodom obilježavanja sedamnaeste obljetnice utemeljenja IPA Primorsko Goranske, održan je tradicionalni velikonogometni susret između „IPAPrimorsko Goranska“ i NK „Medicinar“( ekipa liječnika). Športski dio održan je na nogometnom stadionu NK“Halubjan“ u Viškovu pod reflektorima.

Medicinari su porazili ekipu IPA Primorsko Goranske sa 3:1. Očito policajci više vole mali teren. Lijepa je ovo tradicija športskog druženja sa ekipom Medicinar koji su ove godine proslavili 40-u obljetnicu svog športskog postojanja. Bogata im je povijest, prvaci svijeta su u svojoj konkurenciji i ova jubilarna obljetnica pokazala je da su iznimno vitalni, budući su pobijedili poletnu ekipu IPA Primorsko Goranske relativno visokim rezultatom. Bogato nogometno iskustvo presudilo je u ovom susretu. Čestitke medicinarima na promicanju ove športske discipline i na njihovom dugovječnom postojanju i športskom duhu koji pokazuju godinama na našim prijateljskim susretima.

DRUŽENJE U BONACI!

IPA Primorsko Goranska nakon športskog dijela, priredila je zajedničku večeru u Restoranu Bonaca uRubešima, Kastav, gdje je uz nogometaše nazočilo i kompletno vodstvo i članovi skupštine IPA Primorsko Goranske te gosti iz 21 delegacije „IPA Trieste“, predvođeni predsjednikom kluba,„IPA Istra“ i „IPA Zagreb“, predvođeni predsjednicima klubova Lorisom Kozlevac i Darkom Minkovićem.

Prigodi dodijele pehara, priznanja i zahvalnica sudionicima ovog tradicionalnog športskog susreta, predsjednik IPA Hrvatske Sekcije Miljenko Vidak, uz asistenciju svojih podpredsjednika Darka Minković i LorisaKozlevac te tajnika IPA Primorsko Goranske Ivice Žunić udijelio je odličja, plakete zahvalnice i priznanja IPA Hrvatske sekcije najzaslužnijim članovima IPA Primorsko Goranske i NK „Medicinar“ na doprinosu i promicanju ciljeva IPA.

IPA BAND UVESELIO ATMOSFERU!

IPA BAND Primorsko Goranske u sastavu Boris prvi, Boris drugi i ostatak ekipe, razveselio je nazočne svojim repertoarom, a oni najkuražniji su prikazali plesno umijeće uz izazovne taktove banda.

Gastronomska ponuda restorana Bonaca bila je na najvišem nivou unatoč ovako zahtjevnim gostima, ipak su to profesori, doktori, policajci, nogometaši, policijski umirovljenici i .......

Zahvala i čestitke svim sudionicima!

SERVO PER AMIKECO!

Bronca za Andreja

Reprezentativac Hrvatske u kickboxngu, Andrej Gudac, član IPA Primorsko Goranske i pripadnik MUP-a, Interventna Jedinica Policije, Rijeka , sudjelovao je na  svjetskom prvenstvu u kickboxingu, održanom u Budimpešti od 03.do12.11.2017. godine.

Andrej je opravdao u potpunosti svoj nastup i odužio se kolegama policajcima i IPA Hrvatskoj sekciji koji su mu dali prijateljsku, policijsku i materijalnu potporu za njegov nastup na svjetskom prvenstvu.

Brončana medalja je na vratu Andreja, ponosni smo na njega , mi i njegova ustrojbena jedinica IJP Rijeka i sigurni da ćemo u budućnosti biti još ponosniji, obzirom se radi o  iznimno perspektivnom športašu u ovoj disciplini.   Iskrene Čestitke Andreju i naravno Hrvatskoj Reprezentaciji za koju je nastupio uz želje da nas još puno puta obraduje sa novim uspjesima i medaljama.

M.V.

2. tradicionalni turnir u streljaštvu

IPA Primorsko Goranska organizirala je II Turnir u streljaštvu na strelištu Drenova u Rijeci. Istinski entuzijasti, streljački klub Reful  koji vodi brigu o funkcioniranju strelišta bezprijekorno je organizirao vatrenu liniju, suđenje, registraciju rezultata i sve druge sigurnosne i takmičarske pojedinosti na strelištu.

Okupljene strijelce  željne vrhunskih rezultata koje su pokazalo se na kraju i dosegli, na otvorenju turnira pozdravili su, predsjednik IPA Primorsko Goranske , Jasmin Brkljača i predsjednik IPA Hrvatske Sekcije, Miljenko Vidak.

POLICIJSKA  AKADEMIJA NEDOSTIŽNA ZA KONKURENCIJU!

Na turniru su uz nekoliko ekipa i pojedinaca domaćina, IPA Primorsko Goranske i streljačkog kluba Reful, nastupile ekipe Policijske Akademije, IPA Virovitica, te pojedinci iz IPA Osječko Baranjske i IPA Istra.

Strijelci Policijske Akademije predvođeni sa Hrvojem Marić, pobjednici su u ekipnoj i pojedinačnoj muškoj i ženskoj konkurenciji. No ostali strijelci pokazali su iznimnu spremnost i vrhunske rezultate u  zahtijevnoj disciplini.

Natjecanje je provedeno u skladu sa sigurnosnim odredbama IDPA federacije uz suđenje i kontrolu licenciranih sudaca iste. Gađalo se na papirnate i "padajuće" mete (metalne popere) na tri "stagea" (streljačke pozicije).

Gađane su mete na udaljenosti od 5-18 metara. Metna situacija je određena i postavljena prije početka natjecanja, strijelci su prije nastupa uz pratnju i pojašnjenja "Range officera" prošli teoretski sva tri "stage-a" pri čemu su detaljno upućeni u način gađanja meta te sigurnosna pravila.

Nakon okrijepe koju je na samom strelištu priredio streljački klub Reful predvođeni sa Rajkom Samueli, Eniom i ostatkom ekipe, predsjednik IPA Hrvatske Sekcije uz aktivistice IPA Primorsko Goranske, najuspješnije ekipe i pojedince je okitio sa medaljama, peharima i pokojim suvenirom sekcije.

M.V.

Boćarski turnir u Trilju

IPA Primorsko Goranska sudjelovala je na boćarskom turniru u Trilju u organizaciji IPA Splitsko Dalmatinske. Turnir je tradicionalnog tipa, njegovo je šesto izdanje bilo ove godine. Turniru se odazvalo 16 boćarskih ekipa uz dodatno 4 ženske ekipe.

IPA Primorsko Goranska se po prvi puta odazvala pozivu i sudjelovala sa jednom bućačkom ekipom od 4 boćara. Takmičarsku ekipu su činili policijski veterani-umirovljenici iz desetine Rupalj, Zlatko Mile, Stojan i Marko.  Njihovi utisci su vrlo pozitivni i želja im je da na ovom tradicionalnom turniru i njihovo sudjelovanje odnosno sudjelovanje IPA Primorsko Goranske bude također tradicija po mogućnosti sa većim brojem ekipa.

M.V.

21. Homo si teć

I ove godine je Regionalni klub IPA Primorsko-goranska Rijeka podržao natjecatelje policajce na 21. manifestaciji "Homo si teć", koja je održana u sklopu 16. Festivala sporta i rekreacije. Ovogodišnji "Homo si teć" je okupio oko 16400 natjecatelja na 7 utrka: maraton, polumaraton, štafeta, Desetka, utrka građana na 1,8 kilometar, DM Baby bonus cup i Hendi cup za osobe s invaliditetom. Sudjelovanje je imalo i humanitarnu dimenziju, jer se kupnjom majica „Homo si teć“ dio sredstava donira u humanitarne svrhe. 

Desetka (10km), nova utrka uvedena ove godine, privukla je odmah izniman broj trkača, među kojima su sudjelovali i prijatelji Regionalnog kluba IPA Primorsko-Goranska: Anamarija Alić, Sanja Slavulj, Ante Alić, Ilija Sokolić i Anton Jovanović.

Osim građana Rijeke, rekreativaca i profesionalnih sportaša, našlo se tu gostiju iz drugih dijelova Hrvatske, Slovenije, BiH, Italije, Mađarske, Njemačke, Kenije, SAD-a, Poljske, Švicarske i Slovačke. Najmasovnija je i ove godine bila utrka građana, koja je okupila oko 8500 trkača svih generacija.

Izborna skupština regionalnog kluba IPA Primorsko-goranska Rijeka

U četvrtak, 03.03.2016. godine u Policijskom domu u Rijeci održana je Izborna skupština regionalnog kluba IPA Primorsko-goranska Rijeka. U skladu sa novim Zakonom o udrugama i statutom udruge izabran je Upravni odbor, Sud časti, Nadzorni odbor te povjerenici i delegati koji će predstavljati klub na Skupštinama IPA Sekcije Hrvatske. Za istaknuti je da je dosadašnji predsjednik Jasmin Brkljača ponovno jednoglasno izabran za tu odgovornu funkciju, dok će mu zamjenik biti Miljenko Vidak koji će sa svojim bogatim iskustvom u rukovođenju Hrvatske Sekcije zasigurno biti od velike pomoći u radu kluba. Regionalnom klubu IPA Primorsko-goranska Rijeka i njegovom izabranom rukovodstvu želimo nastavak dosadašnjeg uspješnog rada.

Sudjelovanje u utrci „HOMO SI TEĆ„

IPA Regionalni klub Primorsko-goranska Rijeka uključio se u 15. festival športa i rekreacije pod nazivom „Homo si teć“, poduprijevši natjecatelje policajce - na  utrci maratona Ivana Marić Blekić, kao i u utrci polu maratona - Anamariju Alić i Kristijana Zrinušić. Sudjelovanje je imalo i humanitarnu dimenziju, jer se kupnjom majica „Homo si teć“ dio sredstava donira u humanitarne svrhe.

15. izdanje Riječkog maratona i polu maratona u okviru navedene manifestacije održano je dana 17. travnja  na novoj trasi od Korza, zaobilaznicom do čvora Vežica pa natrag u centar grada, uključujući i Molo Longo sve do Liburnijske ulice i natrag, u dužini od 21.097 metara.

Manifestacija se održava bez prekida od 1998. godine i najveći je ulični športski događaj u Hrvatskoj, u kojoj redovito sudjeluje više od 10 000 građana, rekreativaca, djece, studenata, profesionalnih atletičara i sportaša. Ovogodišnji festival “Homo si teć” pod sloganom „Svi su pobjednici“, objedinio je čak 8 različitih utrka. Uz najpoznatiju utrku građana - Homo si teć, trčao se  baby cup, Hendi cup, Molo Longo trk, 539 skok, utrka štafeta 3x7, Riječki polu maraton, a po prvi puta trčao se i Riječki maraton. 

 

Posjet članova regionalnog kluba IPA “Košice”

U razdoblju od 01. 06. do 05. 06. 2016. godine delegacija od tri člana regionalnog kluba IPA „Košice“ sekcije IPA „Slovačka“ boravila je u prijateljskom posjetu regionalnom klubu IPA „Primorsko-goranska“. Prijateljstvo između članova dva kluba traje od 2001. godine, kada su članovi regionalnog kluba IPA „Primorsko-goranska“ prvi puta bili pozvani na međunarodni malonogometni turnir u Košice u organizaciji regionalnog kluba IPA „Košice“. Prijateljstvo kao i kontinuirani posjeti od strane članova dvaju klubova nastavili su se i do danas, te je već sada od strane gostiju upućen poziv za međunarodni malonogometni turnir u organizaciji regionalnog kluba IPA „Košice“, a koji će se odigravati tijekom mjeseca prosinca u Košicama.  Boravak gostiju iz Košica je bio isprepleten mnogim sadržajima i aktivnostima, odnosno obilascima povijesnih i kulturnih znamenitosti u okolici Grada Rijeke, te otoka Krka. U ime regionalnog kluba IPA „Primorsko-goranska“ dobrodošlicu gostima je poželio tajnik kluba Ivica Žunić, koji je i ispratio delegaciju uz želje za sretan put i pozivom na ponovno druženje uz pozdrav „Servo per amikeco“.

Posjet delegacije IPA “Monfalcone”

Na poziv IPA Regionalnog kluba Primorsko-goranska Rijeka u posjet je krajem mjeseca lipnja ove godine došla je delegacija IPA Monfalcone iz Italije. Delegaciju su činili predsjednik kluba Franco Stacul, zamjenica predsjednika kluba Susanna Devetag, blagajnik Glauco Devide te članovi kluba Ciesco Edi, Diego Campeotto i Ivan Nimis .

U ime regionalnog kluba IPA Primorsko Goranska goste su dočekali predsjednik regionalnog kluba IPA Primorsko-Goranska Jasmin Brkljača, zamjenik predsjednika Miljenko Vidak, tajnik Ivica Žunić te član kluba David Diraka.

Nakon službenog dijela te sastanka između članova kluba druženje se nastavilo u znaku dobrodošlice pri čemu je upriličen posjet  Svetištu Majke Božje Trsatske, mjestu osobitog vjerskog i kulturnog događanja te najstarijem hrvatskom marijanskom svetištu gdje je domaćin bio gvardijan samostana fra Antun Jesenović. Također je posjećen grad Kastav kojom prilikom su gosti upoznati sa bogatom poviješću grada, geografskom raznolikošću te zanimljivom arhitekturom. Poznati kastavski vinar, koji je ujedno i član našega kluba Dejan Rubeša, upoznao je goste sa tradicijom vinarstva kastavskog kraja.

Na kraju je zaključeno da će se i dalje održavati susreti dvaju klubova te razvijati međusobna suradnja.

21. Ljubljanski maraton 2016. godine

Dana 30.10.2016.godine u Ljubljani je održan tradicionalni 21.“ Ljubljanski maraton 2016“. Na najvećem slovenskom trkačkom događaju nastupila je i predstavnica IPA kluba Primorsko-goranska, Anamarija Alić, koja je istrčala maraton u dužini od 42.195 km. Ovaj maraton jedan je od najpopularnijih u regiji te privuče tisuće trkača iz cijelog svijeta, a trči se u prekrasnom okruženju po ulicama Ljubljane. Trčale su se tri utrke i to utrka na 10km, polumaraton (21, 097 m) i maraton (42, 195 m). Na cjelokupnom događaju je nastupilo preko 20000 trkača iz cijeloga svijeta. Ove godine su utrku završili 1518 maratonaca i 394 maratonke dok je polumaraton završilo 4406 muškaraca i 2897 žena.

Skupština Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave Primorsko-goranske

U Policijskom domu u Rijeci održana je 27. listopada 2016. godine skupština Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave Primorsko-goranske, koja se ove godine organizirala u suradnji i uz potporu IPA Primorsko-goranske.

Na skupštini je usvojeno izvješće o radu iz kojeg je vidljivo da je u protekloj godini 184 darivatelja Aktiva dalo oko 447 doza krvi, čime se nastavilo s višegodišnjim uspješnim radom. Također su uručene i zahvalnice Hrvatskog Crvenog križa za jubilarna darivanja.

Od strane  Policijske uprave, a uz pokroviteljstvo IPA primorsko-goranske,  darivateljima su uručene plakete i to Loreni Marotti (SP) za 35. darivanje, a Branku Novaku (SK) i Nenadu Pintariću (SK) za 75. darivanje. Aktiv Policijske uprave uručio je zahvalnice Ivici Kuriliću (PGP) i Goranu Vučenovu (PPP) za 60. darivanje, a Zoranu Ivančeviću (SK) i Damiru Šepčiću (I.PP)  za 70. Darivanje.

Skupštini su prisustvovali  Marija Vičić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, te Branka Maračić, voditeljica Odsjeka darivatelja krvi GD CK Rijeka, kao i Ivo Vidotto predsjednik Savjeta darivatelja krvi GD CK Rijeka.

Tradicionalni susret IPA Primorsko-goranska i NK Medicinar

U prosincu 2016. godine, održan je tradicionalni petnaesti nogometni susret između ekipe IPA Primorsko-goranske i ekipe NK Medicinar. IPA Primorsko-goranska je na kraju slavila rezultatom 2:1. Nakon utakmice, druženje je dalje nastavljeno u Kastvu, uz priređen domjenak za sve sudionike susreta. U goste su stigli IPA Istra i delegacija IPA Italije iz Trsta, koje su zajedno uz ostale okupljene pozdravili domaćin, predsjednik kluba IPA PG, g. Jasmin Brkljača i predsjednik IPA Hrvatske Sekcije g. Miljenko Vidak.