NAJVEĆI ŠAHOVSKI KLUB U EUROPI UGOSTIO ŠAHISTE IPA!

objavljeno u: Nekategorizirano | 0

IPA Primorsko-goranska, članica IPA Hrvatske Sekcije organizirala je prvi šahovski turnir „ RIJEKA 2022“ u prostorijama šahovskog kluba Rijeka. Turnir je organiziran uz potporu šahovskog kluba Rijeka i dopuštenje odgovarajućih službi grada Rijeka koji baštine najveći šahovski klub u Europi. Da je tomu tako zaista smo se uvjerili u prikladan prostor za ljubitelje plemenite igre, šaha i njegovu tehničku opremljenost. Klub istodobno može primiti 350 šahista uz digitalno praćenje rezultata svih sudionika uz profesionalno suđenje i sve druge impresivne mogućnosti dokumentiranje šahovskih turnira, proglašenje najuspješnijih i popratne sadržaje za ugodan boravak sudionika turnira i znatiželjnika koji žele u tom svojstvu sudjelovati u impozantnom prostoru šahovskog kluba Rijeka.

 

Članstvo IPA Primorsko Goranske i IPA Istra sudjelovali su na prvom šahovskom turniru, „RIJEKA 2022“ u organizaciji IPA Primorsko Goranske. Turnir je otvorio prigodnim riječima predsjednik IPA Primorsko Goranske i IPA Hrvatske Sekcije, Miljenko Vidak i povukao prvi potez na šahovskoj tabli. Turnir će u budućnosti biti tradicionalan, međunarodni, dvodnevni uz druge sadržaje, kartaške igre, pikado i boćanje uz večernji kulturno zabavni program i težit će okupiti veći, značajniji broj članstva IPA iz zemlje i inozemstva.

 

Na ovom prvom turniru sudionici su bili mladi policajci uz velemajstora turnira iz IPA Istra što je odlika i prva percepcija prvog turnira. Budući turniri u najvećem šahovskom klubu u Europi u Rijeci bit će okupljalište zaljubljenika šaha iz redova IPA Europe i svijeta.

 

Pobjednicima ovog prvog šahovskog turnira, predsjednik IPA Hrvatske Sekcije i IPA primorsko Goranske uz potporu aktivistica kluba i suport pukovnika HV gospodina Zlatka Uremović, predsjednik HVIDRA Primorsko Goranske županije i dopredsjednik HVIDRA RH, udijelili su pobjedničke pehare i medalje kao i najmlađem sudioniku, policijskom službeniku koji je tek iza dvadesete godine života.

 

Pobjednik turnira je Mihovil Dubrović, IPA Primorsko Goranska, drugi, Ivan Nosil član IPA Istra i treći Tomislav Balent član IPA Primorsko Goranska.

 

Mark Jakšić, najmlađi sudionik turnira ponio je medalju turnira na spomen svog nastupa i sjećanje na sedmo mjesto koje je zauzeo na tablici.

 

SERVO  PER  AMIKECO!

M.V.

1st Chess Tournament

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.