STRELJAŠTVO U GORSKOM KOTARU!

IPA Primorsko Goranska nakon stanke od 2 godine zbog pandemije COVID-19, nastavila je tradiciju streljaštva. Vrhunski strijelci i znalci, pa i poneki zaljubljenici u natjecanju gađanju pištoljskih meta, došli su na svoje.

Strelište u mjestu Sopač nadomak Delnica 16.10.2021. godine bilo je poprište natjecateljskog duha. Prohladno jutro nije smetalo da u narednih nekoliko sati strijelci pokažu visoku razinu preciznosti, a poneki sudionici turnira obnovili su svoje streljačke vještine nakon gotovo više od desetak godina posta. Natjecanju se priključila i ženska ekipa, te nekoliko najmlađih policijskih službenika pred kojima su mnogi policijski izazovi. Raznoliko društvo prijepodnevne subotnje sate provelo je u srcu Gorskog Kotara, okupila ih je IPA, kažu na strelištu i toploj drvenoj kućici gdje je bila bogata okrijepa karakteristična za ovaj pitomi krajolik.

Sudionike je uvodno pozdravio predsjednik IPA Hrvatske Sekcije i IPA Primorsko Goranske Miljenko Vidak, te voditelj strukovnog dijela, tajnik kluba Tino Medvidović sa sucima koji su na najvišoj sigurnosnoj razini održali maksimalnu ozbiljnost i tijek nastupa pojedinaca i ekipa strijelaca.

Medalje i Pehare onim najuspješnijim iz redova IPA Primorsko Goranske i Streljačkog kluba Policajac dodijelili su predsjednik Miljenko Vidak uz asistenciju, blagajnice sekcije, Marine Francetić i tajnika Tina Medvidovića.

Velika zahvalnost domaćinu i voditelju strelišta, svim sudionicima, sucima organizatorima i svima koji su pomogli u strukovnom i logističkom dijelu da se ova četvrta po redu tradicionalna manifestacija nastavi.

T.M.   

KUGLAŠI IPA PRIMORSKO GORANSKE NA TURNIRU U TRILJU!

IPA Splitsko Dalmatinska organizirala je tradicionalni kuglački turnir u Trilju. Pozivu se odazvalo ukupno 6 ekipa a među njima i kuglači IPA Primorsko Goranske. Ekipu iskusnih kuglača vodio je Zlatko Lulić i sam vrstan kuglač. Znane su to ekipice kuglača koje nastupaju u kuglačkim klubovima a povoljnija epidemiološka situacija omogućila im je da se ponovno nađu i u organizaciji IPA Splitsko Dalmatinske, odmjere snage i isprobaju kondiciju a prvenstveno da se podruže u okviru sadržajnog programa.

Kuglači IPA Primorsko Goranske nisu samo nastupili nego su ostvarili dobre rezultate u pojedinačnoj konkurenciji i treće mjesto u ekipnoj konkurenciji. Organizacija turnira je doista bila na nivou a sudionici turnira uz domaću ekipu, članstvo IPA Brodsko Posavske, IPA Ličko Senjske članstvo IPA klubova iz Hercegovine i drugih nakon duge stanke uvjetovane „KOVID19“ su se ponovno okupili i podružili uz ovaj krasan sport.

M.V.

MEMORIJAL ADRIANO LEGOVIĆ!

IPA Primorsko Goranska sa dvije ekipe po 3 člana sudjelovala je na memorijalu „Adrijano Legović“ na jezerima nadomak Cerovlja u organizaciji IPA Istra. Ribići kluba ovaj put su ulovili sudjelovanje na memorijalu i poznanstvo sa domaćinima, sa IPA Karlovac, IPA Vukovar i IPA Međimurje koji su sudjelovali na memorijalu. Iskustvo je ovo za buduće takmičenje, ipak su to ribići koji love u slanoj vodi no moraju se dokazati na svim vodama ukoliko žele dostojno prezentirati svoj klub. Svakako im upućujemo čestitke na sudjelovanju, posebno što su bili mješovitog sastava i ljepši spol uvrstili u ovaj zahtjevni hobi i rekreaciju. Zahvala IPA Istra na pozivu i organizaciji.

SERVO  PER  AMIKECO!

M.V.

[ngg src="galleries" ids="21" display="basic_thumbnail" thumbnail_crop="0"]

POČAST HRVATSKIM BRANITELJIMA!

IPA Hrvatska Sekcija  dostojno je obilježila dvadeset petu godišnjicu vojno redarstvene akcije „Oluja“, dan  „Domovinske zahvalnosti“ i dan „Hrvatskih branitelja“. Predsjednik IPA Hrvatske Sekcije prema programu Policijske Uprave Primorsko Goranske u Rijeci, odao je počast pripadnicima ove policijske uprave, poginulima u Domovinskom ratu. U prigodi polaganja svijeća na spomen obilježje ispred zgrade policijske uprave, odao je počast poginulima u društvu predstavnika IPA Primorsko Goranske i USPDR Ajkula.

Diljem Republike Hrvatske članice IPA Hrvatske Sekcije učinile su isto uz ograničene mogućnosti poštujući preporuke stožera civilne zaštite glede „KOVID19“.

Na sam dan proslave 25-e godišnjice „OLUJA“,  05.08.2020. predsjednik sekcije uz predstavnika IPA Primorsko goranska u središtu Rijeke sudjelovao je u ceremoniji obilježavanja ove jubilarne godišnjice, u kojoj su sudjelovali predstavnici i izaslanici državne vlasti, lokalne uprave i samouprave, Hrvatske Vojske, policije, udruge proistekle iz Domovinskog rata i građani. Iako ranije planirane mnoge aktivnosti glede proslave obljetnice OLUJA 2020, otkazane su ili su izvedene u ograničenom obliku poštujući mjere  epidemije „KOVID19.

M.V.

[ngg src="galleries" ids="20" display="basic_thumbnail" thumbnail_crop="0"]

PRIJATELJSKI SUSRETI NA KVARNERU!

Tijekom ljeta na područje Kvarnera i Hrvatskog Primorja boravili su mnogobrojni članovi IPA iz inozemstva. Nekolicina njih javili su se IPA Primorsko Goranskoj poradi lakšeg snalaženja smještaja i preporuka posjeti turističkih odredišta, kulturnih spomenika i drugih zanimljivosti na ovom području.

Aktivisti kluba uz predsjednika Miljenka Vidak i najčešće korištenog turističkog vodića kluba Karla Silvija Stepančić, operativce, Eduarda, Tina, Jaru, Lazu, Zrna, Marinu, Marjanu, Ivicu, Dražena, Daću, Vuka i drugih učinili su sve da bi njihov boravak bio ugodniji ali i  pamćen po nekoliko zajedničkih druženja u Opatiji, Krku, Kastvu, Crikvenici, Kostreni i drugdje.

Naši gosti iz Poljske, Grčke, Srbije, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije i  Slovačke kao i pojedinci gotovo iz svih klubova IPA Hrvatske Sekcije uvjerili su se i u našem primjeru da je  prijateljstvo unutar IPA doista dragocjeno. Nažalost mnogi koji su se najavili, nisu došli poradi mjera i preporuka  svojih zemalja glede KOVID19.

M.V.

[ngg src="galleries" ids="19" display="basic_thumbnail" thumbnail_crop="0"]

IZBORNA SKUPŠTINA IPA PRIMORSKO GORANSKE!

Odgođena skupština IPA Primorsko Goranske poradi KOVID 19, održana je odmah po poboljšanju epidemiološke situacije. Skupština je održana u hotelu Kukuriku u gradu Kastav, 18.06.2020. godine.

Delegati su vrlo disciplinirano poštivali i pridržavali se svih preporuka i uputa nadležnih službi i vlasti i u takvom ograničenom ozračju izabrali upravni odbor kluba i sva druga tijela kluba za naredni četverogodišnji mandat.

Dosadašnji predsjednik Jasmin Brkljača a potom i radno predsjedništvo prezentirali su izviješća o aktivnostima kluba, financijsko izviješće te program aktivnosti za narednu godinu. Svi dokumenti usvojeni su jednoglasnom odlukom nazočnih delegata skupštine.

U samom uvodu skupštine nakon himni Republike Hrvatske i IPA, nazočnima se obratio predsjednik IPA Hrvatske Sekcije, Miljenko Vidak. U kratkom osvrtu o trenutnom stanju i aktivnostima sekcije i ograničenim uvjetima djelovanja poradi KOVID 19,  informirao je delegate o aktivnostima novoizabranog vodstva IPA na kongresu u Cavtatu krajem protekle godine. Naglasak je ipak bio na aktivnosti  IPA Hrvatske Sekcije u protekloj, 2019. godini kada je sekcija bila domaćinom susreta mladeži IPA, kongresu IPA i potom izletničkog programa sudionika kongresa i gostiju sa svih kontinenata. U svim aktivnostima osim članova svih tijela sekcije sudjelovali su i volonteri iz mnogih članica sekcije kao i iz IPA Primorsko Goranske koja je imala vrlo značajan broj volontera  u svim aktivnostima, posebno na onim IYG 2019. Predsjednik je pohvalio i zahvalio svima na ovim projektima i na narednim manifestacijama svim sudionicima će dodijeliti priznanja i odličja sekcije.

 

NOVI STARI PREDSJEDNIK!

U izbornom dijelu sjednice, nositelj liste, pokazalo se jedine za ovu sjednicu, Miljenko Vidak prezentirao je listu za sve funkcije kluba. Prethodni predsjednik Jasmin Brkljača iz svojih razloga nije se kandidirao za mogući budući četverogodišnji mandat. Glavnina dosadašnjih članova tijela kluba nastavljaju svoj rad u narednom mandatu, poneki na drugim funkcijama prema zamisli nositelja liste. Na značajnim funkcijama tajnika i njegovog zamjenika su nova imena Tino Medvidović i Dražen Šarčević te na funkciji glavne zapisničarke je Marijana Žunić. Članovi su to kluba koji su se iskazali na već spomenutim međunarodnim aktivnostima sekcije i manifestacijama u organizaciji kluba.

Izabrani predsjednik kluba Miljenko Vidak, zahvalio je svima koji su se stavili u funkciju promicanja prijateljstva među policajcima svijeta koje će se provoditi organizacijom manifestacija kluba na međunarodnoj i domaćoj razini. Također je zahvalio svim delegatima na ukazanom povjerenju.

 

SADRŽAJNO DRUŽENJE!

Iako u već spomenutim ograničenjima glede KOVID19,  domaćin, vlasnik hotela KUKURIKU, Neno Kukurin, i Dejan Rubeša, vlasnik vinarije „Plovanić“  dugogodišnji članovi IPA Primorsko Goranske, za četrdesetak delegata priredili su istinski vrhunske gastronomske delicije. Nakon poduže apstinencije ovo druženje je doista bilo potrebno. Nedostajali su tradicionalni zvuci IPA BAND-a uz koje se uvijek zaplesalo no to nije bilo moguće obzirom na preporuke KOVID19.

 

M.V.

Lista za skupštinu ipa primorsko goranska 2020

[ngg src="galleries" ids="18" display="basic_thumbnail" thumbnail_crop="0"]

I. RIBARSKI TRIATLON “TUNERA 2019”

„TUNERA 2019“  U BAKARCU!

Jedna od novih manifestacija članica IPA Hrvatske Sekcije u organizaciji IPA Primorsko-goranske, naziva ribarski triatlon „Tunera 2019“ održana je u Bakarcu 06. 04 .2019. godine. Manifestacija je okupila nešto više od 50-ak članova IPA i njezinih simpatizera. Predsjednik IPA Hrvatske sekcije je pozdravio sudionike na otvorenju. Sudionici ove rekreativne manifestacije bili su članovi  IPA Primorsko-goranske iz redova policije, policijskih umirovljenika, počasnog članstva, Zbora Narodne Garde, SJP Ajkula, Dubrovačkih specijalaca i drugih, te ribići i članovi vodstva IPA Istra i IPA Šibensko-kninske i domaćin Ribarsko Športski klub „Tunera“ iz Bakarca u čijim prostorima je održano druženje.

RIBA SLABO GRIZLA!

Ukupno 13 ribića se odvažilo loviti udicom ribe sa obale, na poziciji gdje su nekad stari ribari lovili tune. Lovina nije bila niti malo impozantna, tako da su sudionici koji su čekali lovinu, igrali karte, (briškulu i trešetu), natjecali se u boćanju te uživali u cjelodnevnom roštilju, raznovrsnim mesnim delicijama, ali i ribi na gradele, koju je osigurala svojom donacijom tvrtka UGOR iz Rijeke.

MALI RIBIĆI ULOVILI VELIKE RIBE!

Pobjednik natjecanja u ribolovu je mladi član RŠK „ Tunera“  iz Bakarca Niko Rukavina, drugo mjesto osvojio je također član RŠK „ Tunera“  iz Bakarca Hasan Berisha, dok je treće mjesto osvojio član IPA  

„ Istra „ iskusni ribolovac Vlado Jažić. Od vrjednijeg ulova za istaknuti je nekoliko kraljica riba- oradi te od interesantnijeg ulova-jegulja, koja trećinu života provede u slatkim vodama, a ostatak u moru. Svi ostali natjecatelji su „ulovili“ srdelice sa roštilja.

DISCIPLINIRANI KARTAŠI I BOĆARI!

Čekajući lovinu ribića, sudionici ove prijateljske manifestacije, sastavljenu od svih generacija, svih rodova aktivne i umirovljene policije, predstavnika sportsko ribolovnog društva iz Bakarca, hotelijera, Turističke zajednice Kraljevice i drugih, uživali su uz ova dva rekreativna športa, uz roštilj zamjenika glavnog roštiljera Josipa Rupčić, kojeg je stigla zakašnjela gripa. Saša je bio izvanredna zamjena uz pomoćnika Kikija, tako da su i glasni dalmatinci i drugi koji su obično glasni uz boće i karte,bili tihi,

 zauzeti delicijama roštilja.

Pobjednici u kartanju briškule i trešete su  članovi RŠK „Tunera“ Jakov Dorić i Mario Blažina, drugo mjesto osvojili su članovi kluba IPA Primorsko-goranska Ivica Žunić i Marinko Linić, a treće mjesto je izborio par Miljenko Vidak i Nedjeljko Anđelić, također članovi kluba IPA Primorsko-goranska.

  U takmičenju boćanja koje se i najviše odužilo zbog izjednačenosti ekipa, pobjednici su boćarski par iz IPA „Istra“ Dino Legović i Patrik Radešić, drugo mjesto zauzeli su predstavnici IPA Primorsko-goranska Ivica Žunić i Marinko Linić, dok se na treće mjesto plasirala ekipa RŠK „ Tunera“ Marko Tralić i Marko Crnarić.

ZAPLJESKALI  SAMI  SEBI!

Nakon podjele medalja i priznanja, predsjednik IPA Sekcije Hrvatske Miljenko Vidak se u ime kluba IPA Primorsko-goranska zahvalio  Gradu Kraljevici, TZ grada Kraljevice, Mjesnom odboru Bakarac, TN Uvala Scott, Ugor d.o.o. – Rijeka, Ribarsko športskom klubu „Tunera“ – Bakarac, koji su pomogli u organizaciji I. ribarskog triatlona – Tunera 2019.

 Na kraju su sudionici pljeskom zaključili ovu prvu manifestaciju nazvanu „ribarski triatlon“ i time potvrdili tradicionalnost ovog okupljanja članstva. Naglašeno je kako će dogodine na tunerama u Bakarskom zaljevu koje su ove godine bile na restauraciji, uz Hrvatski barjak zavijoriti i zastave IPA. Možda dogodine naleti i poneka tuna na malu udicu. 

 

SERVO  PER  AMIKECO!

M.V.  

 

Otvoreno prvenstvo Policijske akademije u streljaštvu “Memorijal Matko Maršić” 2019.

Dana 25.3.2019. godine, u Zagrebu, održano je natjecanje koje je okupilo preko 100 natjecatelja koji su nastupili u dvije kategorije prema raspisu organizatora: STANDARD i PRODUCTION. Klub IPA Primorsko-goranska je nastupio u jačoj natjecateljskoj kategoriji ''STANDARD'' i obzirom da su se natjecali u oštroj konkurenciji ostvaren je vrlo dobar rezultat kluba, odnosno zauzeli su ekipno 6.MJESTO.

 

SERVO PER AMIKECO!

poredak po ekipama

Tradicionalni nogometni susret NK Medicinar-IPA Primorsko-goranska

RUKOMETNA  GOLIJADA NA NOGOMETNOM  SUSRETU!

Povodom 19-e godišnjice IPA Primorsko Goranske održan je tradicionalni 12-i susret renomirane nogometne ekipe NK Medicinar i IPA Primorsko Goranske na nogometnom stadionu Halubjan u Viškovu. Susret je održan pod reflektorima na poprilično hladnom travnjaku i prohladnom vremenu.

No i u takvim uvjetima obje ekipe su poprilično kao nikad do sada iskazale rukometnu efikasnost. Pobjeda je pripala policijskoj ekipi sastavljenoj uglavnom od pripadnika interventne policije, specijalaca i pomorske policije. Krajnji rezultat je 9 prema 5 za IPA Primorsko Goransku. Na ovom dvoboju postignuto je više golova nego u posljednje 4.

SVEČANOST U BONACI!

Zajednička večera i druženje organizirano je za nešto više od 60-ak sudionika u restoranu Bonaca na Kastavštini u Rubešima. Liječnicima i policajcima-članstu IPA, gostima iz IPA Monfalkone i IPA Trieste, IPA Istra, vodstvu PU Primorsko9o Goranske predvođene sa načelnikom Tomislavom Dizdar i drugim uzvanicima obratio se predsjednik IPA Hrvatske Sekcije Miljenko Vidak.

Čestitke IPA Primorsko Goranskoj na 19-oj godišnjici utemeljenja, čestitke svim sudionicima športskog susreta i današnjeg druženja, posebno gostima iz Italije i predstavnicima IPA klubova, članica sekcije, zahvala Policijskoj Upravi na potpori i svima koji doprinose prijateljstvu među policajcima svijeta kroz policijsku organizaciju IPA. Predstoji nam velika odgovornost u 2019 godini kada smo domaćini kongresu IPA i ugostiti 70 zemalja, članica IPA i razmjenu mladeži IPA kroz koju ćemo biti domaćini 35 do 40 zemalja na 15-dnevnom druženju od Dubrovnika, Dalmacije, Istre, Like, Hrvatskog Zagorja i Zagreba.

Načelnik Policijske Uprave Primorsko Goranske prigodnim riječima pozdravio je sve sudionike i  zahvalio na tradiciji ove manifestacije.

ODLIČJA  ZASLUŽNIMA!

Predsjednik IPA Hrvatske Sekcije u društvu tajnika IPA Primorsko Goranske Ivice Žunića i blagajnice sekcije, Marine Francetić, ovog puta u ulozi voditeljice protokola uručili su odličja sekcije najistaknutijim članovima za proteklo razdoblje. Razmijenjeni su i novogodišnji pokloni, kalendari i upućene međusobne čestitke povodom Božića i Nove Godine.

Članovi IPA BENDA, bili su doista izdašni tako da je većina uzvanika a neki su se i naknadno priključili, podružila se duboko u noć.

ODLAZAK  NAŠEG KAPETANA!

Jedna stolica u dvorani je ostala prazna a bila je namijenjena članu IPA i kapetanu duge plovidbe u miru, Anti Šustaru, zaljubljeniku u pomorstvo i more a naročito pomorsku policiju u čijoj je bio pričuvi tijekom domovinskog rata.  Nažalost, svih je zatekla tužna vijest o njegovoj iznenadnoj smrti. Sudionici ove manifestacije,  odali su mu počast minutom šutnje. Taj događaj je bio razlogom izostanka predsjednika kluba, Jasmina Brkljača iz ove manifestacije zbog njegove biliskosti sa kapetanovom obitelji i obaveza u toj ulozi. Počivao u miru božijem.

M.V.

[ngg src="galleries" ids="17" display="basic_thumbnail"]

Nogometni turnir u Tomislavgradu

            Dana 15.09.2018. godine od strane Regionalnog kluba IPA Hercegbosanska županija Livno na sportskom terenu u Kazagincu, općina Tomislavgrad, organiziran je III. Turnir u malom nogometu, na kojem je između ostalih ekipa, sudjelovala i nogometna ekipa kluba IPA Primorsko goranska Rijeka.

            U sklopu sportskog kompleksa nalaze se i drugi sadržaji ( teren za balote, košarku i ribolov na Buškom jezeru )  na kojima su se organizirale sportske aktivnosti i druženja  IPA klubova.

            Za istaknuti je da je novac prikupljen od kotizacije od turnira, te dobrovoljne priloge, RK IPA Hercegbosanske županije donirao za pomoć u liječenju IPA člana Hercegbosanska županija Livno Joze Klišanina, koji je nakon prometne nezgode u sedmom mjesecu 2015. godine ostao nepokretan, kao i za policijskog službenika PP Drvar Žarka Bošnjaka, koji je teško ranjen u sprečavanju oružane pljačke u Drvaru, u ožujku 2017. godine.

            Nakon nogometnog turnira, zajednička večera, uručivanje pehara i zabava održana je u bistrou „ A kuća na brani Buškog jezera „  u ugodnoj atmosferi do kasnih večernjih sati.

[ngg src="galleries" ids="16" display="basic_thumbnail"]

3. tradicionalni turnir u strejaštvu “RIJEKA 2018”

IZVRSNI  STRIJELCI NA  DRENOVI!

III tradicionalni turnir u streljaštvu „RIJEKA 2018“, u organizaciji IPA Primorsko Goranska održan je 14.10.2018. Turnir je organiziran povodom dana Svetog Mihovila i Dana Hrvatske Policije. Turnir je pripravljen za 22.09.2018. godine, no zbog nevremena je odgođen a onda održan po izvanredno lijepom i sunčanom vremenu.

Natjecanje  jeodržano dualnog karaktera u kombinaciji praktičnog i klasičnog streljaštva, pištoljem prema pravilima IDPA i HSS-a.

Sudionici su uz ekipe domaćina IPA Primorsko Goranske, uglavnom okupljene u streljačkom klubu Reful bile i ekipa iz Policijske akademije i IPA Virovitica! U ekipnom natjecanja najbolja je ekipa REFUL 1, druga pozicija pripala je Policijskoj akademiji a treća IPA Virovitica.

Najbolji pojedinac  turnira je Tino Medvidović član IPA Primorsko Goranske koji je nastupio sa ekipom Policijske akademije.

Na postrojavanju ekipa, predsjednik IPA Primorsko Goranske, Jasmin Brkljača pozdravio je sudionike, suce i sve organizatore a po završetku natjecanja, pehare, medalje i prigodne poklone sekcije uručila je blagajnica sekcije, Marina Francetić uz asistenciju predsjednika Sekcije i kluba domaćina.

 

KUHAR  U  DIMU!

Poseban pljesak i poseban poklon predsjednika sekcije, pripao je kuharu Josi koji se pobrinuo za izvanredan roštilj na strelištu Vladimira Gortana na Drenovi na zadovoljstvo svih sudionika turnira.

 

M.V.

rezultati

[ngg src="galleries" ids="15" display="basic_thumbnail"]

RIJEČANI I ISTRIJANI NA „VINCEKOVU“

Davor, Ibro i Ferdo, članovi IPA Primorsko Goranske i Ana, članica IPA Istra, prema pozivu IPA Međimurje Čakovec sudjelovali su na običajnoj manifestaciji „Vincekov pohod“ u Međimurju. U njihovom društvu je i predsjednik sekcije nazočio ovoj manifestaciji. IPA Varaždin za ovu odabranu družinu na proputovanju, priredila je dvosatno druženje uz bogatu gastronomsku ponudu u jednom od najotmjenijih restorana Varaždina.

Nastavak dana do kasno u noć uslijedilo je druženje sa članstvom IPA Međimurje sa njihovim gostima iz zemlje i inozemstva u seoskim imanjima i vinarijama, Kerman i Tomšić. Atmosfera iznimna, druženje uz glazbu,  u dvorani i na otvorenom, hodnja vinogradima, gastronomija i vino vrhunsko, raznoliko društvo, svih uzrasta, krasno.

Čestitke za IPA Međimurje, turističkoj zajednici, za sve domaćine i sudionike koji su i ove godine pokazali želju za obilježavanjem svojih običaja, početak radova u vinogradu. Predsjednici IPA Međimurje i predsjednik IPA Hrvatske Sekcije, među inim u obraćanju nazočnima uz čestitke zaželjeli su dugovječnost ovoj tradiciji i manifestaciji.

M.V.

[ngg_images source="galleries" container_ids="14" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="0" thumbnail_width="240" thumbnail_height="160" thumbnail_crop="1" images_per_page="20" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="1" slideshow_link_text="[Show slideshow]" order_by="sortorder" order_direction="ASC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

Tradicionalni susret IPA Primorsko-goranska i NK Medicinar

Povodom obilježavanja sedamnaeste obljetnice utemeljenja IPA Primorsko Goranske, održan je tradicionalni velikonogometni susret između „IPAPrimorsko Goranska“ i NK „Medicinar“( ekipa liječnika). Športski dio održan je na nogometnom stadionu NK“Halubjan“ u Viškovu pod reflektorima.

Medicinari su porazili ekipu IPA Primorsko Goranske sa 3:1. Očito policajci više vole mali teren. Lijepa je ovo tradicija športskog druženja sa ekipom Medicinar koji su ove godine proslavili 40-u obljetnicu svog športskog postojanja. Bogata im je povijest, prvaci svijeta su u svojoj konkurenciji i ova jubilarna obljetnica pokazala je da su iznimno vitalni, budući su pobijedili poletnu ekipu IPA Primorsko Goranske relativno visokim rezultatom. Bogato nogometno iskustvo presudilo je u ovom susretu. Čestitke medicinarima na promicanju ove športske discipline i na njihovom dugovječnom postojanju i športskom duhu koji pokazuju godinama na našim prijateljskim susretima.

DRUŽENJE U BONACI!

IPA Primorsko Goranska nakon športskog dijela, priredila je zajedničku večeru u Restoranu Bonaca uRubešima, Kastav, gdje je uz nogometaše nazočilo i kompletno vodstvo i članovi skupštine IPA Primorsko Goranske te gosti iz 21 delegacije „IPA Trieste“, predvođeni predsjednikom kluba,„IPA Istra“ i „IPA Zagreb“, predvođeni predsjednicima klubova Lorisom Kozlevac i Darkom Minkovićem.

Prigodi dodijele pehara, priznanja i zahvalnica sudionicima ovog tradicionalnog športskog susreta, predsjednik IPA Hrvatske Sekcije Miljenko Vidak, uz asistenciju svojih podpredsjednika Darka Minković i LorisaKozlevac te tajnika IPA Primorsko Goranske Ivice Žunić udijelio je odličja, plakete zahvalnice i priznanja IPA Hrvatske sekcije najzaslužnijim članovima IPA Primorsko Goranske i NK „Medicinar“ na doprinosu i promicanju ciljeva IPA.

IPA BAND UVESELIO ATMOSFERU!

IPA BAND Primorsko Goranske u sastavu Boris prvi, Boris drugi i ostatak ekipe, razveselio je nazočne svojim repertoarom, a oni najkuražniji su prikazali plesno umijeće uz izazovne taktove banda.

Gastronomska ponuda restorana Bonaca bila je na najvišem nivou unatoč ovako zahtjevnim gostima, ipak su to profesori, doktori, policajci, nogometaši, policijski umirovljenici i .......

Zahvala i čestitke svim sudionicima!

SERVO PER AMIKECO!

[ngg_images source="galleries" container_ids="13" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="0" thumbnail_width="240" thumbnail_height="160" thumbnail_crop="1" images_per_page="20" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="1" slideshow_link_text="[Show slideshow]" order_by="sortorder" order_direction="ASC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

Bronca za Andreja

Reprezentativac Hrvatske u kickboxngu, Andrej Gudac, član IPA Primorsko Goranske i pripadnik MUP-a, Interventna Jedinica Policije, Rijeka , sudjelovao je na  svjetskom prvenstvu u kickboxingu, održanom u Budimpešti od 03.do12.11.2017. godine.

Andrej je opravdao u potpunosti svoj nastup i odužio se kolegama policajcima i IPA Hrvatskoj sekciji koji su mu dali prijateljsku, policijsku i materijalnu potporu za njegov nastup na svjetskom prvenstvu.

Brončana medalja je na vratu Andreja, ponosni smo na njega , mi i njegova ustrojbena jedinica IJP Rijeka i sigurni da ćemo u budućnosti biti još ponosniji, obzirom se radi o  iznimno perspektivnom športašu u ovoj disciplini.   Iskrene Čestitke Andreju i naravno Hrvatskoj Reprezentaciji za koju je nastupio uz želje da nas još puno puta obraduje sa novim uspjesima i medaljama.

M.V.

[ngg_images source="galleries" container_ids="11" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="0" thumbnail_width="240" thumbnail_height="160" thumbnail_crop="1" images_per_page="20" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="1" slideshow_link_text="[Show slideshow]" order_by="sortorder" order_direction="ASC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

2. tradicionalni turnir u streljaštvu

IPA Primorsko Goranska organizirala je II Turnir u streljaštvu na strelištu Drenova u Rijeci. Istinski entuzijasti, streljački klub Reful  koji vodi brigu o funkcioniranju strelišta bezprijekorno je organizirao vatrenu liniju, suđenje, registraciju rezultata i sve druge sigurnosne i takmičarske pojedinosti na strelištu.

Okupljene strijelce  željne vrhunskih rezultata koje su pokazalo se na kraju i dosegli, na otvorenju turnira pozdravili su, predsjednik IPA Primorsko Goranske , Jasmin Brkljača i predsjednik IPA Hrvatske Sekcije, Miljenko Vidak.

POLICIJSKA  AKADEMIJA NEDOSTIŽNA ZA KONKURENCIJU!

Na turniru su uz nekoliko ekipa i pojedinaca domaćina, IPA Primorsko Goranske i streljačkog kluba Reful, nastupile ekipe Policijske Akademije, IPA Virovitica, te pojedinci iz IPA Osječko Baranjske i IPA Istra.

Strijelci Policijske Akademije predvođeni sa Hrvojem Marić, pobjednici su u ekipnoj i pojedinačnoj muškoj i ženskoj konkurenciji. No ostali strijelci pokazali su iznimnu spremnost i vrhunske rezultate u  zahtijevnoj disciplini.

Natjecanje je provedeno u skladu sa sigurnosnim odredbama IDPA federacije uz suđenje i kontrolu licenciranih sudaca iste. Gađalo se na papirnate i "padajuće" mete (metalne popere) na tri "stagea" (streljačke pozicije).

Gađane su mete na udaljenosti od 5-18 metara. Metna situacija je određena i postavljena prije početka natjecanja, strijelci su prije nastupa uz pratnju i pojašnjenja "Range officera" prošli teoretski sva tri "stage-a" pri čemu su detaljno upućeni u način gađanja meta te sigurnosna pravila.

Nakon okrijepe koju je na samom strelištu priredio streljački klub Reful predvođeni sa Rajkom Samueli, Eniom i ostatkom ekipe, predsjednik IPA Hrvatske Sekcije uz aktivistice IPA Primorsko Goranske, najuspješnije ekipe i pojedince je okitio sa medaljama, peharima i pokojim suvenirom sekcije.

M.V.

[ngg_images source="galleries" container_ids="10" exclusions="112" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="0" thumbnail_width="240" thumbnail_height="160" thumbnail_crop="1" images_per_page="20" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="1" slideshow_link_text="[Show slideshow]" order_by="sortorder" order_direction="ASC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

Boćarski turnir u Trilju

IPA Primorsko Goranska sudjelovala je na boćarskom turniru u Trilju u organizaciji IPA Splitsko Dalmatinske. Turnir je tradicionalnog tipa, njegovo je šesto izdanje bilo ove godine. Turniru se odazvalo 16 boćarskih ekipa uz dodatno 4 ženske ekipe.

IPA Primorsko Goranska se po prvi puta odazvala pozivu i sudjelovala sa jednom bućačkom ekipom od 4 boćara. Takmičarsku ekipu su činili policijski veterani-umirovljenici iz desetine Rupalj, Zlatko Mile, Stojan i Marko.  Njihovi utisci su vrlo pozitivni i želja im je da na ovom tradicionalnom turniru i njihovo sudjelovanje odnosno sudjelovanje IPA Primorsko Goranske bude također tradicija po mogućnosti sa većim brojem ekipa.

M.V.

[ngg_images source="galleries" container_ids="9" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="0" thumbnail_width="240" thumbnail_height="160" thumbnail_crop="1" images_per_page="20" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="1" slideshow_link_text="[Show slideshow]" order_by="sortorder" order_direction="ASC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

21. Homo si teć

I ove godine je Regionalni klub IPA Primorsko-goranska Rijeka podržao natjecatelje policajce na 21. manifestaciji "Homo si teć", koja je održana u sklopu 16. Festivala sporta i rekreacije. Ovogodišnji "Homo si teć" je okupio oko 16400 natjecatelja na 7 utrka: maraton, polumaraton, štafeta, Desetka, utrka građana na 1,8 kilometar, DM Baby bonus cup i Hendi cup za osobe s invaliditetom. Sudjelovanje je imalo i humanitarnu dimenziju, jer se kupnjom majica „Homo si teć“ dio sredstava donira u humanitarne svrhe. 

Desetka (10km), nova utrka uvedena ove godine, privukla je odmah izniman broj trkača, među kojima su sudjelovali i prijatelji Regionalnog kluba IPA Primorsko-Goranska: Anamarija Alić, Sanja Slavulj, Ante Alić, Ilija Sokolić i Anton Jovanović.

Osim građana Rijeke, rekreativaca i profesionalnih sportaša, našlo se tu gostiju iz drugih dijelova Hrvatske, Slovenije, BiH, Italije, Mađarske, Njemačke, Kenije, SAD-a, Poljske, Švicarske i Slovačke. Najmasovnija je i ove godine bila utrka građana, koja je okupila oko 8500 trkača svih generacija.

[ngg_images source="galleries" container_ids="8" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="0" thumbnail_width="240" thumbnail_height="160" thumbnail_crop="1" images_per_page="20" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="1" slideshow_link_text="[Show slideshow]" order_by="sortorder" order_direction="ASC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

Izborna skupština regionalnog kluba IPA Primorsko-goranska Rijeka

U četvrtak, 03.03.2016. godine u Policijskom domu u Rijeci održana je Izborna skupština regionalnog kluba IPA Primorsko-goranska Rijeka. U skladu sa novim Zakonom o udrugama i statutom udruge izabran je Upravni odbor, Sud časti, Nadzorni odbor te povjerenici i delegati koji će predstavljati klub na Skupštinama IPA Sekcije Hrvatske. Za istaknuti je da je dosadašnji predsjednik Jasmin Brkljača ponovno jednoglasno izabran za tu odgovornu funkciju, dok će mu zamjenik biti Miljenko Vidak koji će sa svojim bogatim iskustvom u rukovođenju Hrvatske Sekcije zasigurno biti od velike pomoći u radu kluba. Regionalnom klubu IPA Primorsko-goranska Rijeka i njegovom izabranom rukovodstvu želimo nastavak dosadašnjeg uspješnog rada.

Sudjelovanje u utrci „HOMO SI TEĆ„

IPA Regionalni klub Primorsko-goranska Rijeka uključio se u 15. festival športa i rekreacije pod nazivom „Homo si teć“, poduprijevši natjecatelje policajce - na  utrci maratona Ivana Marić Blekić, kao i u utrci polu maratona - Anamariju Alić i Kristijana Zrinušić. Sudjelovanje je imalo i humanitarnu dimenziju, jer se kupnjom majica „Homo si teć“ dio sredstava donira u humanitarne svrhe.

15. izdanje Riječkog maratona i polu maratona u okviru navedene manifestacije održano je dana 17. travnja  na novoj trasi od Korza, zaobilaznicom do čvora Vežica pa natrag u centar grada, uključujući i Molo Longo sve do Liburnijske ulice i natrag, u dužini od 21.097 metara.

Manifestacija se održava bez prekida od 1998. godine i najveći je ulični športski događaj u Hrvatskoj, u kojoj redovito sudjeluje više od 10 000 građana, rekreativaca, djece, studenata, profesionalnih atletičara i sportaša. Ovogodišnji festival “Homo si teć” pod sloganom „Svi su pobjednici“, objedinio je čak 8 različitih utrka. Uz najpoznatiju utrku građana - Homo si teć, trčao se  baby cup, Hendi cup, Molo Longo trk, 539 skok, utrka štafeta 3x7, Riječki polu maraton, a po prvi puta trčao se i Riječki maraton. 

 

Posjet članova regionalnog kluba IPA “Košice”

U razdoblju od 01. 06. do 05. 06. 2016. godine delegacija od tri člana regionalnog kluba IPA „Košice“ sekcije IPA „Slovačka“ boravila je u prijateljskom posjetu regionalnom klubu IPA „Primorsko-goranska“. Prijateljstvo između članova dva kluba traje od 2001. godine, kada su članovi regionalnog kluba IPA „Primorsko-goranska“ prvi puta bili pozvani na međunarodni malonogometni turnir u Košice u organizaciji regionalnog kluba IPA „Košice“. Prijateljstvo kao i kontinuirani posjeti od strane članova dvaju klubova nastavili su se i do danas, te je već sada od strane gostiju upućen poziv za međunarodni malonogometni turnir u organizaciji regionalnog kluba IPA „Košice“, a koji će se odigravati tijekom mjeseca prosinca u Košicama.  Boravak gostiju iz Košica je bio isprepleten mnogim sadržajima i aktivnostima, odnosno obilascima povijesnih i kulturnih znamenitosti u okolici Grada Rijeke, te otoka Krka. U ime regionalnog kluba IPA „Primorsko-goranska“ dobrodošlicu gostima je poželio tajnik kluba Ivica Žunić, koji je i ispratio delegaciju uz želje za sretan put i pozivom na ponovno druženje uz pozdrav „Servo per amikeco“.

Posjet delegacije IPA “Monfalcone”

Na poziv IPA Regionalnog kluba Primorsko-goranska Rijeka u posjet je krajem mjeseca lipnja ove godine došla je delegacija IPA Monfalcone iz Italije. Delegaciju su činili predsjednik kluba Franco Stacul, zamjenica predsjednika kluba Susanna Devetag, blagajnik Glauco Devide te članovi kluba Ciesco Edi, Diego Campeotto i Ivan Nimis .

U ime regionalnog kluba IPA Primorsko Goranska goste su dočekali predsjednik regionalnog kluba IPA Primorsko-Goranska Jasmin Brkljača, zamjenik predsjednika Miljenko Vidak, tajnik Ivica Žunić te član kluba David Diraka.

Nakon službenog dijela te sastanka između članova kluba druženje se nastavilo u znaku dobrodošlice pri čemu je upriličen posjet  Svetištu Majke Božje Trsatske, mjestu osobitog vjerskog i kulturnog događanja te najstarijem hrvatskom marijanskom svetištu gdje je domaćin bio gvardijan samostana fra Antun Jesenović. Također je posjećen grad Kastav kojom prilikom su gosti upoznati sa bogatom poviješću grada, geografskom raznolikošću te zanimljivom arhitekturom. Poznati kastavski vinar, koji je ujedno i član našega kluba Dejan Rubeša, upoznao je goste sa tradicijom vinarstva kastavskog kraja.

Na kraju je zaključeno da će se i dalje održavati susreti dvaju klubova te razvijati međusobna suradnja.

21. Ljubljanski maraton 2016. godine

Dana 30.10.2016.godine u Ljubljani je održan tradicionalni 21.“ Ljubljanski maraton 2016“. Na najvećem slovenskom trkačkom događaju nastupila je i predstavnica IPA kluba Primorsko-goranska, Anamarija Alić, koja je istrčala maraton u dužini od 42.195 km. Ovaj maraton jedan je od najpopularnijih u regiji te privuče tisuće trkača iz cijelog svijeta, a trči se u prekrasnom okruženju po ulicama Ljubljane. Trčale su se tri utrke i to utrka na 10km, polumaraton (21, 097 m) i maraton (42, 195 m). Na cjelokupnom događaju je nastupilo preko 20000 trkača iz cijeloga svijeta. Ove godine su utrku završili 1518 maratonaca i 394 maratonke dok je polumaraton završilo 4406 muškaraca i 2897 žena.

[ngg_images source="galleries" container_ids="5" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="0" thumbnail_width="240" thumbnail_height="160" thumbnail_crop="1" images_per_page="20" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="1" slideshow_link_text="[Show slideshow]" order_by="sortorder" order_direction="ASC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

Skupština Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave Primorsko-goranske

U Policijskom domu u Rijeci održana je 27. listopada 2016. godine skupština Aktiva dobrovoljnih darivatelja krvi Policijske uprave Primorsko-goranske, koja se ove godine organizirala u suradnji i uz potporu IPA Primorsko-goranske.

Na skupštini je usvojeno izvješće o radu iz kojeg je vidljivo da je u protekloj godini 184 darivatelja Aktiva dalo oko 447 doza krvi, čime se nastavilo s višegodišnjim uspješnim radom. Također su uručene i zahvalnice Hrvatskog Crvenog križa za jubilarna darivanja.

Od strane  Policijske uprave, a uz pokroviteljstvo IPA primorsko-goranske,  darivateljima su uručene plakete i to Loreni Marotti (SP) za 35. darivanje, a Branku Novaku (SK) i Nenadu Pintariću (SK) za 75. darivanje. Aktiv Policijske uprave uručio je zahvalnice Ivici Kuriliću (PGP) i Goranu Vučenovu (PPP) za 60. darivanje, a Zoranu Ivančeviću (SK) i Damiru Šepčiću (I.PP)  za 70. Darivanje.

Skupštini su prisustvovali  Marija Vičić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, te Branka Maračić, voditeljica Odsjeka darivatelja krvi GD CK Rijeka, kao i Ivo Vidotto predsjednik Savjeta darivatelja krvi GD CK Rijeka.

[ngg_images source="galleries" container_ids="6" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="0" thumbnail_width="240" thumbnail_height="160" thumbnail_crop="1" images_per_page="20" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="1" slideshow_link_text="[Show slideshow]" order_by="sortorder" order_direction="ASC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

Tradicionalni susret IPA Primorsko-goranska i NK Medicinar

U prosincu 2016. godine, održan je tradicionalni petnaesti nogometni susret između ekipe IPA Primorsko-goranske i ekipe NK Medicinar. IPA Primorsko-goranska je na kraju slavila rezultatom 2:1. Nakon utakmice, druženje je dalje nastavljeno u Kastvu, uz priređen domjenak za sve sudionike susreta. U goste su stigli IPA Istra i delegacija IPA Italije iz Trsta, koje su zajedno uz ostale okupljene pozdravili domaćin, predsjednik kluba IPA PG, g. Jasmin Brkljača i predsjednik IPA Hrvatske Sekcije g. Miljenko Vidak. 

[ngg_images source="galleries" container_ids="7" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="0" thumbnail_width="240" thumbnail_height="160" thumbnail_crop="1" images_per_page="20" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="1" slideshow_link_text="[Show slideshow]" order_by="sortorder" order_direction="ASC" returns="included" maximum_entity_count="500"]