21-a GODIŠNJICA IPA PRIMORSKO GORANSKE!

objavljeno u: Nekategorizirano | 0

IPA Primorsko Goranska utemeljena je prije dvadeset i jednu godinu u Policijskom domu u Rijeci. Od samog osnivanja koristila je prostorije u domu a sad ima sjedište koje dijeli sa IPA Hrvatskom Sekcijom u zgradi nekadašnje policijske postaje na Zametu u Rijeci a sada službe za granicu.

Klub je utemeljen na dan Sv. Nikole, 06.12.1999. godine u Rijeci.

Utemeljitelji kluba tada sedmog osnovanog kluba u Republici Hrvatskoj bili su Miljenko Vidak, Željko Janjić i Marijan Martinović.  Gosti na utemeljenju kluba bili su gosti iz IPA Italije i IPA Slovenije putem koji sekcija su bili učlanjeni policajci iz Hrvatske u članstvo IPA.

Prvi suvenir IPA, rosfrajni tanjur sa znakom IPA  sa održanog seminara ALPE ADRIA u policijskoj akademiji  Talijanske Policije u Trstu, od organizatora primio je Miljenko Vidak 1995. godine. Na ovom seminaru gdje je sudjelovalo 12 izaslanstava IPA Sekcija, tadašnji visoki dužnosnici operativnih službi  MUP-a Ivan Nađ, Davorin Saćer te PU Istarske i Primorsko Goranske, Lino Roša i Miljenko Vidak održali su predavanja svaki iz svoje domene rada.

Ovaj prvi suvenir pohranjen je u vitrini dvorane za sastanke u PU Primorsko Goranskoj u Rijeci a sam skup u Trstu bio je jedan od inicijacija utemeljenja IPA u Hrvatskoj.

IPA klub Primorsko Goranska od svog utemeljenja, priključio se do tada već utemeljenim klubovima u Međimurju, Varaždinu, Istri , Koprivnici, Zagrebu i Karlovcu. Ustrojen je inicijativni odbor za utemeljenjem IPA Hrvatske Sekcije i 11.11.2001. godine u Karlovcu, inicijativni odbor je donio odluku njenom osnivanju.

Domaćin i organizator sjednice osnivačke skupštine bila je IPA Primorsko Goranska u Malinskoj. Generalni sekretar IPA John Woumsli iz Londona kao i 6 izaslanstava IPA sekcija iz Europe bili su impresionirani sadržajem skupštine……….

SERVO  PER  AMIKECO!

M.V.

Čestitka predsjednika Sekcije

[ngg src=”galleries” ids=”23″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.