IZLET U KVARNERSKOM AKVATORIJU!

objavljeno u: Nekategorizirano | 0

U turističkoj podsezoni su uvijek bili poželjni izleti na moru, lipo vrime, bablje lito, komocija bez gužve, dobra papica, glazbica, ribice, konobe a najvažnije dobra kompica. Početak listopada idealan turistički broj Kamelija sa matičnom lukom u Njivicama na Krku, posada u bijelom oko podne lipog sunčanog dana ukrcaje šaroliko društvo, članstvo IPA iz Zagreba, Ivanić Grada, Rijeke, Opatije, Krčke bodulije, Austrije i coll centara Rijeke i Zagreba poslovnog partnera IV Nakladništvo. Stara izreka “žene na brodu donose nesreću” ovaj put nije važila pa je na brodu bilo više žena nego muških i pokazalo se vrhunska opcija.

Kamelija se zaputila put Vrbnika, ispod Krčkog mosta, krasno sunčano vrime mobiteli užareni od slikavanja svi ushićeni a posebno neki koji nikada ranije nisu bili na brodu. Glazbu sa ozvučenja na brodu pojačava harmonikaš, malo papice i pića svih vrsta budi osjećaje potpunosti “ništa više ne triba”.

Iskrcaj u Vrbničkoj luci, obilazak Vrbnika nad morem, kako pisma kaže, malo lutanja bez vodića IPA HR, Karla koji je vodio neke amerikance na Lošinju, žao mu je kaže što nije mogao. Atrakcija u staroj jezgri Vrbnika je prolazak najtijesnijom ulicom na svijetu, širokoj svega 45,02 cm i dugoj nešto manje od 14 metara. Svi sudionici su ipak uspjeli proći ulicom i nastaviti obilaztak Vrbnika.

Povratak na brod  Kameliju i plovidba dva i pol sata natrag do Njivica, prava uživancija, Tulum, harmonikaš izvrsnog repertuara, pisma za sve uši, plesnjak, euri u harmoniku, video, sličice za uspomene, krasni prizori gradića na Krku, pogledi na Crikvenicu, Novi Vinodol, Jadranovo, opet Krčki most, Osor Omišalj…. sa mora, nesvakidašnji su prizori.

Povratak u hotel MIRAMARE u Njivicama, gdje su sudionici izleta bili smješteni, ljubazno osoblje dočekuje umorne izletnike, otkuda su krenuli na izlet nakon pića dobrodošlice i okrijepe bodulskim specijalitetima.  Za zajedničku večeru, riblji menu, malo ribice, škampi, školjkica, kruva i vina, malo slatkiša. Za večerom IPA Band, predvođen Borisom Jakominić baš sa otoka Krka, repertuar za svih a najviše za Rajku, Ladu, izlaze i drugi na podij, turisti se priključili, posada Kamelije i eto prave zabave.

Nakon kratke noći jutro sunčano, krasno za šetnjicu uz more, doručak i ekipica na putu za Zagreb obilazi čarobne restoke u Lici, rječani doma a predsjednik IPA HR sa nekolicinom članova IPA Primorsko Goranske odlazi u Cerovlje  u goste sudionicima ribićkog memorija,  turnira Adrijano Legović u organizaciji IPA Istra. (više u prilogu IPA Istra).

SERVO  PER  AMIKECO!

M.V.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.