Poziv na memorijalnu utrku povodom Dana policije i treće godišnjice smrti policijskog službenika Ivana Todorića

objavljeno u: Nekategorizirano | 0

MEMORIJAL IVANA TODORIĆA

Policijska uprava Istarska, Atletski savez Istre, Regionalni klub IPA Istra, Udruga specijalne jedinice policije BAK Istra i Turistička zajednica grada Pule, povodom Dana policije i treće godišnjice smrti policijskog službenika Ivana Todorića, organiziraju memorijalnu utrku na području Valbandona i Štinjana kako bi se obilježilo sjećanje na stradalog Ivana i promovirali zdravi stilovi života, odnosno sportsko-rekreativne aktivnosti.

Pokojni Ivan Todorić bio je mladi perspektivni policijski službenik Policijske postaje Pula-Pola, među najboljim polaznicima u svojoj generaciji te jedan od djelatnika koji se isticao svojim predanim radom. Stradao je 22. rujna 2018. godine u prometnoj nesreći prilikom odlaska na svoje radno mjesto, u policijskoj odori koju je volio i s ponosom nosio. Ivanov otac Zlatko umirovljeni je djelatnik Policijske uprave istarske, dok je Ivanov stric Stanislav i dalje aktivni djelatnik policijske uprave.
Osim što se utrkom želi odati počast Ivanu, ona ima i humanitarni karakter, s obzirom da je sav prihod od utrke namijenjen Zakladi policijske solidarnosti. Naime, Zaklada policijske solidarnosti osnovana je zbog pružanja pomoći prilikom svih oblika stradavanja i ugrožavanja socijalnog položaja policijskih službenika, pružanja financijske pomoći članovima obitelji poginulih policijskih službenika, pružanja pomoći pri rješavanju stambenog pitanja, školovanja djece, socijalnom i zdravstvenom zbrinjavanju, pružanja materijalne i zdravstvene pomoći nezaposlenim roditeljima kojima je poginuli policijski službenik bio jedini skrbnik, pružanja financijske pomoći za liječenje teško oboljelih policijskih službenika i članova njihove najuže obitelji te materijalnog zbrinjavanja teško socijalno ugroženih obitelji policijskih službenika. Zaklada se najvećim dijelom financira od dobrovoljnih priloga policijskih službenika, koji se na temelju pisane izjave policijskih službenika svakog mjeseca odbijaju od njihove plaće. Dakle, policijski službenici svakog mjeseca odvajaju kako bi mogli pomoći svojim kolegama kojima je pomoć potrebna.

Informacije o utrci:

Memorijal Ivana Todorića održat će se 25. rujna u 10 sati sa startom i ciljem u bivšem policijskom kampu u Valbandonu, odakle će se trkači uz more uputiti prema štinjanskim tvrđavama. Sudionici mogu birati između dvije staze: glavne utrke od 10.300 metara ili rekreativne utrke od 2.209 metara, a natjecat će se u kategoriji građana i kategoriji policije.
Prijave na utrku zaprimaju se putem poveznice: HUMANITARNA UTRKA MEMORIJAL IVANA TODORIĆA najkasnije do 19. rujna za natjecatelje koji žele službenu majicu utrke, a kasne prijave bez majice bit će moguće do 22. rujna. Aktivni i umirovljeni djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova prilikom prijave kao klub navode MUP.
Startnina za utrku iznosi 50 kuna, a novac se uplaćuje direktno na račun zaklade te je prilikom podizanja startnog broja potrebno predočiti dokaz o uplati.
Više informacija o utrci može se pronaći u raspisu utrke, a ovim putem pozivamo sve trkače i one koji žele prošetati ili potrčati kraćom stazom da se uključe u ovu humanitarnu akciju i da svi zajedno odamo počast jednom poštenom i izuzetnom policajcu, dobrom čovjeku, koji je prerano napustio svoju obitelj, prijatelje i kolege. Obujmo tenisice i potrčimo za Ivana!

 

Kao suorganizatori, regionalni klub IPA Istra poziva IPA iz drugih reg. klubova da se odazovu i sudjeluju na ovom memorijalu i time uveličaju ovu manifestaciju a naravno uplatom kotizacije pomognu rad zakladi policijske solidarnosti.

RASPIS UTRKE MEMORIJAL IVAN TODORIC 2021

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.