RIBARSKI TRIATLON „TUNERA“ BAKAR 2022

objavljeno u: Nekategorizirano | 0

Drugi ribarski triatlon nakon posta od dvije godine glede pandemije KOVID19, napokon je održan i nadamo se u budućnosti bez ograničenja biti manifestacija IPA Primorsko Goranske koja će okupljati članstvo IPA u tradicionalnom druženju u ribićiji, briškuli i trešeti i boćanju.

Očito željni druženja nakon dvogodišnjeg ograničenja, Ribarski Triatlon u organizaciji IPA Primorsko Goranske i partnera udruge Hrvatskih branitelja domovinskog rata grada Bakra okupio je ukupno 104 sudionika. Uz domaćina, sudjelovali su IPA Sisačko Moslavačka, IPA Ličko Senjska, IPA Istra, IPA Šibensko Kninska, članstvo IPA Zadarska, članstvo IPA iz Osijeka i Baranje, Udruga hrvatskih branitelja domovinskog rata iz Nadina, Škabrnje i Benkovca, pripadnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa područja županije Primorsko Goranske“. Iz prijateljske nam IPA Slovenija, sudjelovali su predstavnici IPA Kopar.

DRUŠTVENI DOM PRAPUTNJAK OKUPIO SUDIONIKE!

Sudionici triatlona, okupili su se u ranim jutarnjim satima u društvenom domu u Praputnjaku. U gotovo dvosatnom međusobnom pozdravljanju sudionika , doručku i okrijepi, ribići su se zaputili u Bakarski zaljev uz stručnu organizaciju i vođenje sportskog ribolovnog društva Luben na lov ribe, udicom sa obale. „Kockari“ su u dvorani odmjerili snage u briškuli i trešeti a boćari u dvorani doma na boćanje „slobodnim stilom“ u skladu sa uputama glede podloge i vrsta boća dvostazne boćarske dvorane.

IZVRSNOST KULINARSkIH DELICIJA!

Dok su „športaši odmjeravali snage i vještine na športskim borilištima, Osa i Šajo sa svojim pomoćnicima su se iskazivali na pripravi roštilja i kotlovine. Uspjeli su tijekom cijelog dana biti na najvišoj razini, uslužiti sve nazočne sa izvrsnosti kulinarskih delicija koje su pripravili. Na šanku su Senči i Meli, vanjske suradnice IPA Primorsko Goranske,  iskazale svoje profesionalne uslužne konobarske manire, posluživale piće po želji sudionika, pa sa njima zapjevale i zaplesale. Dvije harmonike, jedna na prsima  zabavljača iz Benkovca a druga na prsima zabavljača iz Kopra uveselili su sudionike sa dalmatinskim pjevnim pjesmama, narodnim hrvatskim pjesmama i malo polkice, baš za štimung i po volji okupljene družbice.

PROGLAŠENJE NAJUSPJEŠNIJIH!

Predsjednik IPA Primorsko Goranske Miljenko Vidak sa suradnicima, uz asistenciju predsjednika UHBDR grada Bakra, Davora Presečki, gradonačelnika grada Bakar, Tomislava Klarić, predsjednika USPDR AJKULA, Perice Prpić i predsjednika SPD Luben, podijelili su pehare, medalje, zahvalnice i priznanja sudionicima Ribarskog Triatlona. Svi oni su se prigodnim riječima obratili sudionicima i organizatorima ove vrijedne manifestacije uz želje da se manifestacija i slične njoj nastave u budućnosti. Naredni triatlon će se nadograditi, takmičenjem u Beli i u ribićiji u slatkim vodama u obližnjem jezeru u Gorskom Kotaru, što će pojačati interes dodatnom broju sudionika.

M.V.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.